Kunstprogram Nationalpark Skjoldungernes Land 2017-2023

Somewhere har udviklet Kunstprogram for Nationalpark Skjoldungerens Land, som er den første nationalpark i Danmark, der aktivt vil arbejde med kunst som del af deres første planperiode 2017-2023. Kunstprogrammet giver bud på, hvordan kunst kan være med til at understøtte, fortolke og perspektivere nationalparkens indsatsområder og ikke mindst, hvordan kunst kan være med til at sætte menneskets forhold til natur, landskab og kulturarv til debat.

Kunstprogrammet blev udviklet med udgangspunkt i en et offentlig møde med lokale borger og aktører, samt en idéworkshop med kunstnerne Jacob Kirkegaard, Marie Markman, Camilla Berner og Rune Bosse. Kunstnerne var inviteret til at byde ind med tilgange til kunstens muligheder i nationalparkens fjord-, skov-, herregårds- og morænelandskab.

Kunstprojekter

I oktober 2019 realiserede nationalparken sit første kunstprojekt, en madperformance og en blivende skulptur på Herslev Strand af kunstneren Søren Aagaard. P.t. udvikles kunstprojekter af benandsebastian, Marie Markman, Mikke Carl og Hartmut Stockter med realisering i perioden 2021-2022. Herudover samarbejdede nationalparken og Somewhere med One Thousand Books om en festival i nationalparkens landskab i august 2021.

Kunstprogrammet er udviklet i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land, Lejre Kommunes Billedkunstråd og Statens Kunstfond, som støtter udvikling af programmet. Kunstprogrammet er støttet af Det Obelske Familiefond, Friluftsrådet, 15. Juni Fonden, Statens Kunstfond, Nationalparken m.fl.

Nationalpark Skjoldungernes Land