Kunst og minivådområder – SEGES og Camilla Berner

Camilla Berner ved et af de potentielle vådområder, som hun skal udvikle et kunstprojekt til. Foto: Astrid Dalum

Somewhere med billedkunstner Camilla Berner i spidsen udvikle et kunstprojekt til et nyanlagt minivådeområde. Somewher har indledningsvist været på researchtur hos seks landmænd i Jylland sammen med kunstner Camilla Berner og chefkonsulent Flemming Gertz fra SEGES – Landbrug og Fødevare. Camilla Berner skal udforme et kunstprojekt ved et af landbrugets nye miljøtiltag, minivådområder, som opfanger kvælstof fra markerne.

Kunstprojektet skal være med til at gøre opmærksom på problemstillinger, vi måske ikke tænker på til daglig. Hvordan er forholdet mellem land og by? Hvordan ser deres respektive landskabs- og landbrugsforståelse ud? Hvordan tænker vi på forholdet mellem udnyttelse og beskyttelse af naturen alt efter, hvor tæt vi har naturen på i hverdagen. Kunsten kan være med til at rejse spørgsmål, så vi undres på forskellige niveauer, og den kan sanseligt bevidstgøre om aktuelle udfordringer og måske åbne op for nye forbindelser og erkendelser på tværs af fagområder.

Somewhere står sammen med SEGES bag ansøgningen til Statens Kunstfond, som har bevilget 150.000 kr. til realisering af kunst til et minvådområde. Kunstfonden har samtidig peget på Camilla Berner til at udforme kunstværket. P.t. er SEGES og Somewhere i gang med at fundraise yderligere til kunstprojektet, som forventes realiseret medio 2019.

Følg med her på siden for informationer om kunstprojektets udformning og den endelige placering.