Billedkunstner Gudrun Hasle har udviklet projektet Jeg fortalte mig selv historger til kunstprogrammet Omveje. Omveje kurateres og produceres af SOMEWHERE for Områdefornyelse Fuglekvarteret og Områdefornyelse Nordre Fasanvej Kvarteret.

Jeg fortalte mig selv historger

Jeg fortalte mig selv historger består af syv erindringstekster fra Hasles teenageår i Nordre Fasanvejskvarteret, skrevet direkte på facader, i nicher og mellemrum langs med Nordre Fasanvej. Blandt andet erindringen om lugten fra Novozymes’ industriproduktion, om at cykle over et kryds for første gang og om at hærge biler i området som hvileløs teenager.

Hasle vender i erindringen tilbage til sit barndoms- og ungdomskvarter omkring Nordre Fasanvej – et på én gang utilpasset og samtidig unikt byrum i København. Med sine personlige statements skrevet på byens krop giver hun stemme til området, der i dag, som en nutidig teenager, er under voldsom transformation.

’Jeg gik ront for at geme mig’

Gudrun Hasles værker består ofte af almenmenneskelige tekstværker, der på én gang er modige og skrøbelige, oprørske og sart poetiske. Et centralt omdrejningspunkt er hendes ordblindhed og oplevelse af på én gang at være inden for og uden for fællesskabet.

omveje
Foto: work.rosenmunthe.com

Filmiske Omveje
Med afsæt i Gudrun Hasles erindringstekster har dokumentarist Malina Terkelsen skabt en række filmiske omveje i krydsfeltet mellem dokumentar og kunstfilm. Filmen udforsker de fysiske, sociale og kulturelle forandringer, Nordre Fasanvej gennemgår i disse år.

I værkerne møder vi mellemrummene mellem Nørrebro, Nordvest og Frederiksberg. Vi oplever forbindelsen mellem byrummet og mennesket og vi hører beboere, erhvervsdrivende og brugere af vejen fortælle om deres oplevelse af Nordre Fasanvej og kvarteret i dag. En oplevelse, der måske om lidt vil være en erindring.

Se den første teaser: