Omveje Kunstprogram til Nordre Fasanvej 2015-2017

Omveje er et langsigtet kunstprogram på Nordre Fasanvej på strækningen mellem Borups Allé og Frederikssundsvej. Omveje realiseres i samarbejde med Områdefornyelse Fuglekvarteret i Københavns Kommune og Områdefornyelse Nordre Fasanvej Kvarteret i Frederiksberg Kommune.

Kunst, der går på tværs af historien og dagligdagen

SOMEWHERE ønsker med Omveje at tilføre hverdagen på Nordre Fasanvej en poetisk og kritisk dimension og gå på tværs af den umiddelbare oplevelse af vejen som en nedslidt og socialt belastet transitzone. Kunstprogrammet søger ind bag facaderne, afdækker oversete rum og historier og griber fat i områdets modsætninger og menneskeskæbner.

SOMEWHERE ønsker at udfordre konventionelle typer af offentlig kunst, som fx det forskønnende murmaleri og den stationære skulptur og i stedet præsentere kunstprojekter på Nordre Fasanvej, der går dybere ind i kvarteret, åbner op for det uforudsete og uopdagede og tilfører en ny dimension i den måde, vejen opleves på og benyttes i hverdagen.

Somewhere_GudrunHasle2_17_5427
Gudrun Hasle: Jeg fortalte mig selv historger – Syv tekstværker på facader og i nicher og mellemrum på og omkring Nordre Fasanvej. Foto: work:rosenmunthe.com


Realiserede kunstprojekter under Omveje:

Gudrun Hasle: Jeg fortalte mig selv historger og J&K: Forenede Fasaner – parade for Nordre Fasanvej

Kommende kunstprojekter

Pt. udvikler kunstnerduoerne Bik Van der Pol (NL) og Wooloo (DK) nye projekter til Omveje. Samtidig arbejder J&K og SOMEWHERE for realiseringen af et permanent værk på baggrund af community projektet Forenede Fasaner – parade for Nordre Fasanvej.

Forenede Fasaner – parade til Nordre Fasanvej – Et community projekt og kunstværk af J&K – Janne Schäfer og Kristine Agergaard. Foto: Mathias Vejerslev