“Fremtidens gadeliv skal formes af mennesker fremfor mure! Det var moralen, da Forenede Fasaner af kunstnerduoen J&K satte hverdagen på pause i et utopisk splitsekund og viste det sociale potentiale på vrangsiden af de strukturer, der både definerer os og skiller os ad. (…) Ved at vende vejen på vrangen og vise folket bag murene bryder værket igennem en bredere social struktur og skaber grobund for, at et andet system kan opstå. Og selv hvis det blot er for et utopisk splitsekund, er det ikke mindre vigtigt!”

Anmeldelse kunsten.nu, 6. juni 2016

Vinteren 2015 inviterede den dansk-tyske kunstnerduo en række forskellige sociale og kulturelle grupper fra det multikulturelle kvarter omkring Nordre Fasanvej til at skabe et performanceprojekt i form af en parade på og omkring Nordre Fasanvej den 18. juni 2016.På baggrund af et halvt års research i området og møder med en lang række lokale foreninger, erhverv og beboere var det J&Ks fokus at bringe det rige og multi-facetterede, men overvejende skjulte, kulturelle liv i området ud på gaden og sammensætte ellers adskilte kulturelle udtryk til en levende collage.

Forenede Fasaner blev skabt af J&K i samarbejde med borgere, erhverv og foreninger på og omkring Nordre Fasanvej: Danafrika, Den Kinesiske Forening, Glentekroen, Gunni Torp, H.C. Skov, Kammerklubben / Ramez Mhaanna and Mirjam Teresa Petersson, Kræmmerarkaden, Linjen (Bureau Detours) + Wolf FM, Mammut is in Love, Marius – Bispeengens Bemandeded Legeplads, Natha Yogacenter, Nørrebro Karateklub, Samuel Takyi ‘Samtechi’, Texprint.dk

 

Forenede Fasaner er en del af SOMEWHEREs kunstprogram Omveje realiseret under Områdefornyelse Fuglekvarteret i Københavns Kommune og Områdefornyelse Nordre Fasanvej Kvarteret i Frederiksberg Kommune. Projektet er finansieret af Områdefornyelse Fuglekvarteret og Områdefornyelse Nordre Fasanvej Kvarteret og støttet af Statens Kunstfond.

13988135_1318190684876439_3834411078904911392_o