Wooloo Nordvest Redwood 2017

Wooloo er inviteret til at udvikle et værk til det offentlige kunstprogram Omveje i Nordvestkvarteret i København og på Frederiksberg. De vil plante et Sequoia-træ mellem kvarterets kommende nybyggerier.Sequoia – også kendt som rødtræ – er den ældste levende plante på jorden, og et træ der engang voksede i det område, hvor København nu befinder sig. Træet kan spores tilbage til triasperioden for 200 millioner år siden, hvor de første dinosaurer fandtes.

Set i sammenhæng med det lokale byfornyelsesprogram, som Omveje er en del af, bringer Nordvest Redwood et langsigtet perspektiv på mulige visioner i forhold til vores by.
Kvarteret er vigtigt for Wooloo af flere årsager. Det er både et privat hjem, men også det område, hvor de fleste lokale værter fra deres community-projekt Human Hotel bor.

Afhængigt af ens synsvinkel kan træet (eller rettere træets idé) fungere som en afspejling af det gentrificerende bylandskab, som en fejring af kvarterets mangfoldighed i dag eller som inspiration til fremtidige livsformer.

Nordvest Redwood blev plantet på et offentligt sted i Nordvest af Wooloo den 20. december 2017.
Se, om du kan finde det?

Sådan vil træet se ud på byens aktuelle skyline, når træet er fuldt udvokset om 1000 år. Wooloo, Nordvest Redwood, 2017